4. Mezinárodní jarní atletické závody handicapovaných sportovců

06.11.2008 11:29

 

 

 

 

 

            V sobotu 17.května 2008 se v Brně na atletickém stadioně VUT Pod Palackého vrchem konaly Mezinárodní jarní atletické závody handicapovaných sportovců. Zastoupená byla velká část Evropy, změřit síly přijeli borci ze Slovenska, Polska, Německa, Ruska, Litvy, Itálie….Soutěžilo se ve všech atletických disciplínách.

           Tělovýchovná jednota Dětského střediska Březejc vyslala na tuto mimořádnou atletickou událost šest svých sportovců. Historickým okamžikem se stalo postoupení atleta Milana Večeři do finále hodu diskem, mezi diskařskou elitu. Z celkových nasazených 16 diskařů, ze kterých 8 postoupilo do finále, se umístil na vynikajícím 7. místě.

           Jistě, někdo může namítnout, že 7. místo není až takový úspěch. Pokud, ale vezmeme v úvahu, že první čtyři místa obsadili paralympionici a zlato vybojoval ,, mistr diskař “

Robert Chyra z polské Lódźie, tak 7.místo Milana mezi touto sportovní diskařskou špičkou je opravdu úžasné.

           Milan trénuje hody, vrhy třetím rokem a toto je jeho první velký sportovní úspěch.

V roce 2007 byl trenérkou vyhlášen nejlepším atletem TJ DS Březejc a za odměnu byl vyslán přebrat cenu za 3.místo v atletické lize. To naši atleti v loňském roce vybojovali a cenu Milan přebíral na vyhlašování nejlepších sportovců a trenérů Spastic Handicap v Praze v lednu 2008.

           Dalším želízkem v ohni naší jednoty je koulařka a diskařka Jana Slavíková.

Na tomto mistrovství vybojovala bronz ve vrhu koulí. Velkou radost jsme měli právě z tohoto výkonu, protože Janinou doménou je spíše hod diskem. Pro hody a vrhy Jana používá odhodovou stolici.Trénuje také třetím rokem a toto je její druhé umístění na stupních vítězů.

           Dále si dobře vedl těžce postižený atlet Rosťa Štursa, čtenářům známý již ze sportu boccia. Za své rekordy v hodu spung diskem ( měkký gumový disk) a v hodu na dálku ( pytlíkem plněným sójovými boby) obdržel zlaté medaile.

           Všem našim atletům gratulujeme a držíme palce, aby na Mistrovství ČR v atletice, které se koná 22.6. v severočeské Bílině, byli ještě úspěšnější než v Brně.