Spolupráce s SC Jedličkova ústavu Praha

23.06.2009 10:18

 

 

Směle takto můžeme pojmenovat počínání Tělovýchovné jednoty DS Březejc.

Jak jistě čtenář ví, v měsíci březnu tohoto roku v TJ DS Březejc proběhlo intenzivní týdenní atletické soustředění s paralympikem z Pekingu Františkem Serbusem ze Sportovního clubu Jedličkova ústavu v Praze. Naši atleti nově poznané a nabyté zkušenosti zúročili  16.5.09 na Mezinárodní atletice Spastic handicap v Brně, kde Petra Pokorná získala v hodu diskem bronzovou medaili a Jana Paulíková zlato v hodu kuželkou. Vyplatily se tedy scela jistě hodiny a hodiny strávené v tělocvičně. Při počáteční fázi tréninku – protahování svalů, při následném posilování, které je pro spastiky velmi silově náročné, neboť jejich tělo vydává daleko větší odpor, právě díky svalovým spazmům, než tělo zdravého jedince. Poslední část tréninku a to strečink, je nejdůležitější a časově nejnáročnější část, kdy trenér musí sportovcům pomoci a unavené svaly protáhnout. Věřte, že někdy tekly i slzy, sval postižený spazmem, lze protáhnout těžko a ve většině případů je to bolestivé. Nicméně, když pak holky stanuly na stupních vítězů, rázem byla bolest a dřina zapomenuta.

V pondělí 22.6. jsme na pozvání kolegů ze Sportovního clubu Jedličkova

ústavu v Praze přijely na společný trénink. Načerpat nové zkušenosti, okouknout co se ještě dá zlepšit. Tři vrhačky z TJ DS Březejc cvičily a společně posilovaly ze sportovci z Prahy,

naučily jsme se nové cviky na koordinaci pohybu. Docela jsme se i nasmály. Je si zkuste udělat ,, policajta´´. Předpažit, vzpažit a rozpažit.A rozfázovat ruce. Levá jde o jednu fázi dřív, než ruka pravá. Taky se Vám zamotaly? Nevadí, jistě víte, že matka opakování moudrosti a jestli to budete zkoušet pravidelně, jako my tady v Březejci, určitě to zvládnete.

Nyní v naší TJ, probíhá intenzivní příprava na červnové Mistrovství ČR Spastic handicap v atletice, kde, jak si moc přejeme, zúročíme nabyté zkušenosti a litry potu z tréninků.

Držte nám palce, děkujeme.