Národní turnaj OZP Cup I. kolo I. ligy v boccie ( O Březejckého medvěda )

01.03.2011 21:24

 

Ve dnech 26. - 27. února 2011 proběhlo na 3. základní škole ve Velkém Meziříčí  první kolo I. ligy celoroční soutěže v boccie OZP CUP (O březejckého medvěda). Hlavním pořadatelem bylo TJ Dětské středisko Březejc z pověření České federace Spastic Handicap, ve spolupráci s Městem Velké Meziříčí a Nadací Charty 77.

Generálním partnerem OZP CUPU v boccie je Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví. Celá soutěž se hraje se podle mezinárodních pravidel boccii a je vypsaná pro jednotlivce ve třídách BC1, BC2, BC3 a BC4 bez rozdílu věku a pohlaví. Do tříd jsou boccisté zařazeni klasifikátorem dle druhu a stupně postižení.

V I. lize startuje v každé kategorii pouze prvních dvanáct nejlepších hráčů ze žebříčku OZP Cupu 2010. V celé soutěži hráči bojují nejenom o dobré umístění, ale i o odvrácení hrozby sestupu do II. ligy. Nejlépe hodnocený hráč po čtyřech kolech v každé kategorii získá do ročního držení putovní pohár OZP a má otevřeny dveře do reprezentace ČR.

Březejcká jednota má mezi prvoligovými boccisty 4 hráče. Žádný z nich bohužel o uplynulém víkendu nepostoupil do semifinálových zápasů. Nejlépe si vedli Marie Folvarská (8. místo v kategorii BC 1) a Martin Fajkus (6.místo v kategorii BC 2). Pro Marušku je 8.místo úspěchem, pro Martina je 6.místo naopak zklamáním neb se očekávalo, že jako reprezentant zaútočí na medailové pozice.