Březejcká boccia 2008

25.11.2008 10:19

Podzimní měsíce jsou vždy pro všechny vozíčkáře, kteří se věnují v ČR na vrcholové úrovni boccie, plné očekávání a napětí. V tomto období totiž vrcholí národní celoroční turnaj OZP CUP v boccie ve všech třech ligách.V tréninku pilujeme poslední slabiny, tak aby se nám poslední kola vydařila a aby se zrovna tento rok zapsal do historie březejcké boccii, jako úspěšný.

 Na boccistických žebříčcích roku 2008 figurovali z TJ DS Březejc 4 hráči.

 V 2. lize bojovali o co nejlepší umístění a postup do 1.ligy Zuzana Švecová (kat.BC 3 – nejvíce postižení hráči) a Rostislav Štursa (kat. BC 1 – méně postižení vozíčkáři). Rosťa se za rok 2008 umístil celkově na 7.místě žebříčku, Zuzka na místě devátém. Takže oba zůstávají i pro příští sezónu nadále v lize druhé. Kvalita Zuzčiny hry ovšem stoupla, a tak se těšíme, že příští rok by se jí mohl podařit vstup mezi prvoligové boccisty.

 V 1. lize zazněl název naší TJ Březejc 2x při dekorování vítězů díky Martinu Fajkusovi (kat. BC 2 – nejlehčeji postižení vozíčkáři)! V posledním kole OZP CUPu si vybojoval krásné 2.místo a celkově se umístil ve své kategorii na místě třetím. To znamená , že je v současnosti třetím nejlepším boccistou kat. BC 2 v republice! Marie Folvarská (kat. BC 1) se naopak s první ligou pro příští sezónu loučí. Její výkony byly letos bohužel nevyrovnané a to se v první lize neodpouští.

O úspěchu Martina Fajkuse více ve článku   Martin Fajkus opět bodoval ! !